Terma

Berikut beberapa terma dan syarat yang perlu dipatuhi oleh setiap ahli yang mendaftar sebagai ahli Tone Plus di bawah rangkaian Genius Tone Plus :
 1. Kapada anda yang berminat menyertai Tone Plus, sila buat pembayaran mengikut kadar harga yang telah ditetapkan.
 2. Selepas pembayaran disahkan, Simkad Tone Plus anda akan didaftarkan dan diaktifkan dengan segera.
 3. Simkad dengan nombor baru berserta CD percuma akan dihantar segera menggunakan perkhidmatan POS EKSPRESS. Oleh itu, pastikan nama dan alamat yang anda berikan adalah betul dan lengkap.
 4. Jika anda ingin mengekalkan nombor anda yang lama, sila hubungi saya(whatsapp) di nombor 019-5355375.
 5. Sebelum proses ini dilakukan, pastikan nama pada nombor lama yang ingin dikekalkan adalah sama dengan nama yang didaftarkan pada simkad Tone Plus.
 6. Jika nama tidak serupa pada kedua-dua kad, maka proses mengekalkan nombor anda yang lama tidak akan berjaya.
 7. Dalam proses Port-In ini, anda perlu menjawab atau membalas SMS yang anda terima dari Telco asal nombor yang anda gunakan sama ada Digi, Maxis, Celcom dan lain-lain. Balasan SMS tersebut biasanya ‘ Y ’ atau ‘ YES'.
 8. Proses Port-In ini mengambil masa 1 hari sehingga 7 hari.

Mendaftar Ahli Baru
 1. Jika anda mempunyai ahli baru untuk didaftarkan, kami bersedia untuk mendaftarkan ahli tersebut di bawah rangkaian anda.
 2. Selepas pendaftaran berjaya, simkad dan CD Percuma yang ditawarkan akan dihantar kepada anda atau terus kepada ahli baru tersebut.
 3. Untuk perkhidmatan mendaftar ahli baru anda ini, pihak kami mengenakan kos tambahan sebanyak RM4.00 untuk kos penghantaran. Oleh itu, jumlah kos keseluruhan adalah RM95.00  +  RM4.00  = RM99.00.

CD Percuma
 1. CD Percuma ini diberikan hanyalah hadiah tambahan sebagai galakan kepada anda dan kepada prospek anda untuk menyertai Tone Plus.
 2. CD ini diberikan hak jualan semula (MRR). Maksudnya anda boleh buat salinan (copy) dan memberikan sebagai hadiah kepada prospek anda yang ingin menyertai Tone Plus.
 3. CD ini tidak boleh dijual secara berasingan dengan produk simkad Tone Plus.

Laman Web / Blog
 1. Sebagai ahli Tone Plus dalam rangkaian Genius Tone Plus, anda diberikan kebenaran untuk menyalin / meniru keseluruhan isi dan maklumat di dalam laman web ini untuk tujuan promosi secara online.
 2. Jika anda tidak tahu membuat laman web atau blog seperti ini, kami menyediakan perkhidmatan membina laman web atau blog dengan kadar bayaran yang paling minima dan berpatutan.
 3. Hubungi kami (whatsapp  019-5355375) untuk perkhidmatan ini.